Telefon: +386 31 866 853

Na voljo vsak dan med 8:00-16:00

Stegne 23a

1000 Ljubljana

Telefon: +386 31 866 853

Na voljo vsak dan med 8:00-16:00

Telefon: 01 500 32 47

Na voljo vsak dan med 8:00-16:00

Stegne 23a

1000 Ljubljana

FILIPINI

Filipini so otoška država v jugovzhodni Aziji, ki je sestavljena iz več kot 7.000 otokov. Glavno mesto je Manila, medtem ko je največje mesto Quezon City. Uradni jeziki so filipinščina (Tagalog) in angleščina, kar olajša komunikacijo s tujci. Država ima bogato kulturno dediščino, ki združuje vzhodne in zahodne vplive, kar je posledica dolgoletne španske kolonizacije in ameriškega vpliva. Filipini imajo skoraj 110 milijonov prebivalcev, s čimer so ena najbolj naseljenih držav na svetu. Visoka stopnja brezposelnosti in omejene gospodarske možnosti doma motivirajo mnoge Filipince, da iščejo zaposlitev v tujini. Iščejo boljše plačilo, boljše delovne pogoje in priložnosti za strokovni razvoj, kar jih dela zelo motivirane in zagnane pri delu.

Filipinski delavci so znani po svoji delavnosti, prilagodljivosti in visoki ravni izobrazbe. Veliko jih je zaposlenih v sektorju storitev, zdravstvu, pomorstvu in informacijski tehnologiji. Filipini so največji izvozniki delovne sile, kar je organizirano s strani ministrstva za migracije.

Filipini so pretežno katoliška država, kjer več kot 80% prebivalcev pripada rimsko-katoliški cerkvi. Krščanstvo je močno vplivalo na filipinsko kulturo, običaje in praznovanja. Poleg katoličanov so na Filipinih prisotne tudi manjše skupnosti protestantov, muslimanov in avtohtonih verskih skupin, kar ustvarja versko pestrost v državi.

Pričakovani čas, potreben od začetka postopka do prihoda filipinskega delavca na delovno mesto, je približno 5 do 6 mesecev. Vsak delodajalec se mora najprej registrirati pri njihovem Ministrstvu za Migracije, pri čemer vas naša agencija vodi in usmerja skozi postopek. V vmesnem času teče proces iskanja primernih kandidatov.

KONTAKT

Scroll to Top