Telefon: +386 31 866 853

Na voljo vsak dan med 8:00-16:00

Stegne 23a

1000 Ljubljana

Telefon: +386 31 866 853

Na voljo vsak dan med 8:00-16:00

Stegne 23a

1000 Ljubljana

LABORIS D.O.O. TRANSPARENTNOST HITREJŠI POSTOPKI ZANESLJIVOST VSE NA ENEM MESTU

Politika uporabe piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, kjer so zapisani podatki o obisku spletne strani in se shranijo na vašo napravo. S pomočjo piškotkov si spletna stran zapomni preference in izkušnje uporabnika in zato deluje hitrejše in učinkovitejše, brskanje pa poenostavi. Ponavadi piškotki vsebujejo: ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je ponavadi naključno generirano edinstveno število.

Piškotki se shranjujejo pod nadzorom vašega brskalnika. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči, vendar se zaradi omejitev lahko zgodi, da spletna stran ne bo delovala pravilno, vsebine ne bodo prikazane, omejen bo dostop do nekaterih funkcionalnosti. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, brez njih bi bila uporabnost spletnih mest okrnjena. Uporabljajo je za: vodenje statistike obiska strani, zbiranje uporabnih podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s katerimi pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani, njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.), za košarice v spletnih trgovinah (registracija, vsebina košarice itn.) za ponovno uporabo vaših odločitev, ki ste jih naredili (npr. izbira jezika in valute, ki jo uporabljate), za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, ogled videa, prijava na e-novice), za podporo vtičnikom družabnih omrežij (npr. všečkanje in deljenje), za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta. Piškotki so lahko začasni (za trenutno “sejo”), kar pomeni, da so v uporabi samo med vašim obiskom spletnega mesta in se izbrišejo, ko spletni brskalnik zaprete, lahko pa so stalni, kar pomeni, da ostanejo v napravi po tem, ko spletno mesto zapustite, dokler jih ne izbrišete sami ali jih po preteku določenega obdobja ne izbriše vaš brskalnik.

Katere piškotke uporabljamo

Za hitro in enostavno uporabo spletne strani, ki je prilagojena vašim potrebam in željam, smo pripravili seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo na spletni strani laboris.si. Opredelili smo njihov čas shranjevanja, namen obdelave podatkov in upravljalca podatkov.Uporabljamo: nujne piškotke, tehnične piškotke, funkcionalne piškotke, analitične piškotke in piškotke za oglaševanje in profiliranje. Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije. Informacije, ki jih pridobimo piškotki, so anonimne in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste.Spodnji seznam vsebuje vse piškotke ki jih uporabljamo:

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

Na spletni strani lahko sami nadzorujete namestitev tipov piškotkov. Piškotke ne bomouporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov. Vašo izbiro si bo spletna stran zapomnila s pomočjo piškotka [“cookie_consent”], ki spada med piškotke, nujno potrebne za delovanje strani. Vašo izbiro o nameščanju piškotkov lahko kadarkoli spremenite pod podrobnimi nastavitvami.Preden onemogočite določen tip piškotkov vas prosimo, da zgoraj preberete, čemu so namenjeni in kako jih uporabljamo. Lahko se zgodi, da bo zaradi spremenjenih nastavitev vaša uporabniška izkušnja slabša, da nekatera vsebina in video vsebina ne bo prikazana ter da nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale. Če jih boste želeli uporabili, boste morali ponovno poiskati in ustrezno spremeniti nastavitve piškotkov. Sprejemte ali zavrnete lahko vse ali le določene vrste piškotkov. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki so že bili shranjeni na vaši napravi.Za podrobnejše informacij nas kontaktirajte na: info@laboris.si

KONTAKT

Scroll to Top