Telefon: +386 31 866 853

Na voljo vsak dan med 8:00-16:00

Stegne 23a

1000 Ljubljana

Telefon: +386 31 866 853

Na voljo vsak dan med 8:00-16:00

Telefon: 01 500 32 47

Na voljo vsak dan med 8:00-16:00

Stegne 23a

1000 Ljubljana

Novo slovensko veleposlaništvo v Manili olajšuje zaposlovanje filipinskih delavcev v Sloveniji

Dobra novica za vse delodajalce, ki si želijo zaposliti sodelavce iz Republike Filipini!  Postopek za pridobivanje tuje delovne sile je sedaj bistveno hitrejši in enostavnejši.

Odprlo se je namreč novo slovensko veleposlaništvo v glavnem mestu Manili, kar prinaša številne prednosti tako za delodajalce kot tudi za bodoče zaposlene. Veleposlaništvo je pristojno za postopke pridobivanja vizumov, dovoljenj za delo, pobiranja prstnih odtisov in drugih potrebnih formalnosti. To pomeni, da Filipinci, ki so zainteresirani za delo v Sloveniji, ne bodo več prisiljeni potovati v druge države, na primer na Japonsko, za urejanje teh zadev, kar je bilo doslej zelo drago in časovno zamudno.

Otvoritev veleposlaništva v Manili predstavlja pomemben korak k pospešitvi in poenostavitvi postopkov zaposlovanja tuje delovne sile iz Filipinov, kar bo prispevalo k večji učinkovitosti in zmanjšanju stroškov za delodajalce.

Poleg tega je odprtje veleposlaništva strateško pomembno tudi za krepitev gospodarskih in kulturnih vezi med Slovenijo in Filipini. Povečanje prisotnosti filipinskih delavcev v Sloveniji bo prispevalo k razvoju različnih gospodarskih sektorjev in povečalo produktivnost slovenskih podjetij.

Kadrovska agencija LABORIS pozdravlja to spremembo in je prepričana, da bo odprtje veleposlaništva prineslo številne koristi tako za slovenska podjetja kot tudi za filipinske delavce.

Za več informacij in pomoč pri postopkih zaposlovanja nas lahko kontaktirate preko naše spletne strani ali po telefonu na številko 01 500 32 47.

KONTAKT

Scroll to Top